Tekijä

Olen Leena Vaahtera, tietokirjailija, graafinen suunnittelija ja valokuvaaja.

Kirjoitan yritys-, rakennus- ja henkilöhistoriikkeja. Innostun tarinoista ja muistoista, ihmisistä, arkistoista ja menneisyyden muuttumisesta puhuttelevaksi kertomukseksi. Mielestäni on tärkeää nähdä historia ihmisten kautta. Arkistoon talletetut asiakirjat kertovat, mitä on tapahtunut. Haastattelut kertovat enemmän: millaista oli, mitä ajateltiin ja miten tehtiin.

Tarinoita voidaan kertoa monin tavoin. Historiikki voi olla kirja, digitaalinen julkaisu, lehtiartikkeli, visuaalinen esitys tai vaikka näyttely. Graafisena suunnittelijana pohdin julkaisun ulkoasua samalla, kun tutkin arkistoa, haastattelen ja kirjoitan. Teksti ja sen visualisointi syntyvät rinnan, toisiaan tukien.

Graafikkona olen suunnitellut ja toteuttanut paitsi kirjoja, myös esitteitä, julisteita, käsiohjelmia ja lehtiä. Niin graafikkona kuin kirjoittajanakin arvostan informatiivisuutta, tarkoituksenmukaisuutta ja kestävää tyyliä.

Aiemmin olen työskennellyt Museokeskus Vapriikissa Tampereella museopedagogiikan, näyttelyiden ja teollisuushistorian parissa. Olen valmistunut filosofian maisteriksi Helsingin yliopiston kulttuurien tutkimuksen laitokselta. Julkaisugraafikoksi valmistuin suorittamalla media-alan ammattitutkinnon, ja valokuvausta olen opiskellut Visuaaliviestinnän Instituutissa Tampereella.

Työhuoneeni sijaitsevat Helsingissä ja Kuhmoisissa.

Leena Vaahtera
Kuvaaja Sirpa Ryyppö
0TA YHTEYTTÄ!