Tennis, keilailu, työ – Kiinteistö Oy Näsihallin historiikki

Tampereen ensimmäisen tennishallin 70-vuotishistoria

Tampereen ensimmäinen tennishalli rakennettiin Pirkankadun ja Vesilinnantien risteykseen vuodenvaihteessa 1937–1938. Hallin suunnitteli arkkitehti Bertel Strömmer.

Puurakenteisen hallin toiseen kerrokseen kaarikaton alle tuli tennishalli. Alakertaan sijoitettiin keilaradat, ravintola ja vahtimestarin asunto.

Hallissa ehdittiin pelata vain runsaan vuoden ajan ennen toisen maailmansodan syttymistä. Sotavuosina Pate Oy valmisti hallissa paperitekstiilejä.

Sotien jälkeen tennistunnit ja keilailuvuorot täyttyivät, ja kilpailuja järjestettiin tavan takaa. Vuonna 1955 Tampereen messuilla verkkopallohallissa esiteltiin leninkiliikkeiden ja valmisvaateteollisuuden tuotteita. Seuraavalla vuosikymmenellä keilaradat purettiin ja alakertaan muutti ensin Invalidien Työtuki ja myöhemmin Sopimusvuori.

Vuonna 1985 vanhaa verkkopallohallia laajennettiin. Laajennuksen myötä vanhasta Tampereen Verkkopallosuoja ja Keilaradat Oy:stä tuli Kiinteistö Oy Näsihalli. Edelleen Tampereen vanhimmassa tennishallissa pelataan tennistä.

Tennishallin 70-vuotishistoria

Kiinteistö Oy Näsihallin historiikkia varten tein arkistotutkimusta ja toistakymmentä haastattelua. Kirjoitin 112-sivuisen kirjan tekstin ja valitsin kirjan kuvituksen. Suunnittelin ja toteutin kirjan ulkoasun.

Vaahtera, Leena (2010) Tennis, keilailu, työ. Kiinteistö Oy Näsihallin historiikki. Tampere: Kiinteistö Oy Näsihalli. ISBN 978-952-92-8252-4

Lue tekstinäyte kirjasta!

Näsihalli

70-vuotishistoria

EDELLINEN

 

TAKAISIN