Tulevaisuuden rakentajat – Talonrakennusteollisuuden Sisä-Suomen Piiri ry 1970–2020

Rakennusalan historiaa ja nykypäivää

Rakennusteollisuus RT on rakennusteollisuuden keskusjärjestö ja rakennusalan yritysten edunvalvoja. RT-liittoon kuuluva Talonrakennusteollisuus on talonrakennusalan yritysten oma yhdistys. Sen vanhin piiriyhdistys on vuonna 1970 toimintansa aloittanut Talonrakennusteollisuuden Sisä-Suomen Piiri ry, johon kuulu yli 120 jäsenyritystä.

Suomen kansallisvarallisuudesta noin 80 % on kiinni rakennetussa ympäristössä, ja joka viides suomalainen tekee työtä rakentamisen tai kiinteistöjen hoidon parissa. Hämeenlinnasta Tampereen kautta Jyväskylään ulottuvan piiriyhdistyksen alueelle kohdistuu noin neljännes rakentamisesta ja sen työllisyysvaikutuksista.

Tästä 50-vuotiskirjasta ei haluttu tehdä ihan tavallista historiikkia, sillä yhdistyksen vaiheet on kirjattu ylös aiemminkin. Tulevaisuuden rakentajat keskittyy rakennusalaa viime vuosina puhuttaneisiin teemoihin ja tulevaisuuden näkymiin kuten osaamiseen, työturvallisuuteen, laatuun,  huoltovarmuuteen ja vastuullisuuteen.

Kirja: https://issuu.com/rak…/docs/tulevaisuuden_rakentajat_digi/1…

Rakennusteollisuus RT:n tiedote: https://www.rakennusteollisuus.fi/…/tulevaisuuden…/

Vaahtera, Leena (2020) Tulevaisuuden rakentajat – Talonrakennusteollisuuden Sisä-Suomen Piiri ry 1970–2020. Tampere: Talonrakennusteollisuuden Sisä-Suomen Piiri ry. ISBN 978-952-94-3714-6

Talonrakennusteollisuus - historiikki Talonrakennusteollisuus - historiikki Talonrakennusteollisuus - historiikki

 

EDELLINEN SEURAAVA

 

TAKAISIN